CZ

Tisková zpráva: Okurková sezóna začíná otevřením zahrady na Pankráci!

Otevřením vrátek u pop up zahrady na Arkádách začne v Praze okurková sezóna. V prostoru zahradního show roomu se budou v průběhu celého léta konat snídaňové pikniky a workshopy zaměřené na pěstování a kompostování ve městě. Návštěvníci si sem mohou zajít pro inspiraci, radu, nebo si jen v příjemném, zeleně osázeném prostoru, odpočinout.

Pop up zahrada na Pankráci je vyústěním spolupráce Kokoza, o.p.s. a OC Arkády. Počátkem léta se na prostranství mezi vstupem do metra a obchodním centrem otevře široké veřejnosti prostor nově vzniklé zahrady, u které budou každou středu probíhat pikniky pod širým nebem. Zahrada bude kromě poradenství v oblasti pěstování nabízet i praktické workshopy, ze kterých si účastníci odnesou jak nové zkušenosti, tak i svůj vlastní výtvor. „Máme radost, že se nám podařilo zahradu na Pankráci realizovat, protože je to cesta, jak lidem naše témata přiblížit velmi příjemnou formou. Chceme, aby si lidé z okolí zahradu oblíbili a užívali ji k trávení svého volného času. Pak si třeba založí svojí vlastní komunitní zahradu někde poblíž.“ říká k projektu Lucie Matoušková Lankašová z Kokozy. V zahradě bude z pochopitelných důvodů použitá zemina bez chemických vylepšení Agro Natura, kterou do ní dodala firma Agro CS.

Koho zahradničení a kompostování zaujme natolik, že si bude chtít pořídit svůj vlastní záhonek, může zamířit do nové komunitní zahrady ve Vidímově ulici na Opatově, kterou tam tento rok Kokoza nově otevřela a vypěstovat a sklidit své první okurky třeba tam. Jak tato zahrada vypadá a jak funguje, může zjistit i během zahradní slavnosti, kterou Kokoza 3. července. od 15 hodin na Jižním městě pořádá.

Info o Kokoze
KOKOZA, o. p. s. se profiluje jako společensky prospěšný podnik. Mezi lidmi, firmami a dalšími organizacemi propagujeme kompostování a pěstování ve městě. Inspirujeme a motivujeme je k využívání kompostovacích technologií vhodných do města, k pěstování pro svoji spotřebu a pro radost. Pro zviditelnění těchto témat vytváříme prostor pro spolupráci s aktivními lidmi, firmami a veřejnou správou.

Info o OC Arkády
Arkády Pankrác se řadí k předním autoritám v oblasti módy a moderního životního stylu. Pravidelně navíc pořádají pro své návštěvníky řadu kulturních a společenských akcí. Tímto se z Arkád stává nejen místo pro nákupy, ale i pro příjemné trávení volného času.

Tisková konference a zahájení provozu proběhlo 2. července přímo v prostoru zahrady, je krásná, přijďte se přesvědčit sami!

Autorem článku je Veronika

Podobné články
Veronika Makovská
12.02.2013