menu
CZ

Ochutnáváme zahradu i rukama

Ochutnáváme naši komunitní zahradu Vidimova. Chceme totiž, aby si děti vytvořily dobrý vztah k samotnému prostoru zahrady a k tématům pěstování a kompostování ve městě, a nepřímo tak oslovit i rodiče těchto dětí. Zaměřujeme se na všechny smysly. Když si je zbystříme, budeme pozornější k tomu, co jíme, co nakupujeme, co nás obklopuje. Naše smysly nám nejlépe ukážou cestu k poctivé potravině. Zkusili jste si v obchodě přičichnout k rajčeti, anebo pomačkat řepu?

 

Co pěstujeme doma a na chatě?

exkurze Vidimova exkurze Vidimova

Jak jsme hledali žížaly v komunitním kompostéru.

exkurze Vidimova exkurze Vidimova

exkurze Vidimova exkurze Vidimova

S větrem o závod, aneb jaké znám bylinky?

exkurze Vidimova exkurze Vidimova exkurze Vidimova exkurze Vidimova

Pozorujeme, čicháme, mneme mezi prsty, ochutnáváme, vybíráme, tvoříme.

exkurze Vidimova exkurze Vidimova exkurze Vidimova exkurze Vidimova

Nejlíp chutná, co si sami vypěstujeme a pak uvaříme.

exkurze Vidimova exkurze Vidimova exkurze Vidimova exkurze Vidimova

 

Workshopy jsou určené pro žáky 1. stupně ZŠ.

Případné objednávky směřujte na Veroniku: veronika@kokoza.cz; 774 433 159.

K programu vám více prozradí Jana: janak@kokoza.cz; 606 021 521.

 

Na workshopech spolupracujeme s organizací Slow Food a s Hlavním městem Prahou.

logo HMP

Autorem článku je Veronika

Podobné články
Veronika Makovská
24.06.2017

Pokračujeme v prozkoumávání komunitních zahrad, míst pro setkávání, pěstování, kompostování i vzdělávání. Na žižkovské komunitní zahradě Krejcárek jsme to všechno našli. A ještě něco navíc. Ve venkovní kuchyni tu totiž ... Číst dál >

Soňa Valčíková
14.11.2017

Hmyzí produkce se čím dál více dostává do podvědomí lidí po celém světě, proč? Jeden z hlavních důvodů je rostoucí lidská populace, která potřebuje potravu. Na základě zajištění dostatečného množství potravy se vyprodukují ... Číst dál >