Zásady ochrany osobních údajů

Zásady ochrany osobních údajů

Cookies a vaše soukromí

Na našich stránkách používáme cookies. Jsou to takové kódy, které se uloží k vám do počítače, po tom co navštívíte naše stránky. Až nás navštívíte příště, tak si server ty kódy zase přečte, aby věděl, co se to vlastně naposled dělo a byl v obraze.  Váš počítač vlastně náš server krmí sušenkami (cookies), které mu chutnají, protože je používá k následujícímu:

  1. Správná funkčnost stránek
    Tyto cookies jsou pro náš server velmi chutné a bez nich v zásadě odmítá fungovat, protože má hlad. Tahle dobrota pomáhá zobrazit základní funkce webu jako je navigace, zabezpečené sekce, personalizace obsahu apod. Bez těchto sušenek nemůže stránka správně fungovat. Tyto cookies server uchovává jen po dobu vaší návštěvy a pak je smaže.
  2. Statistické
    Statistika nuda je, ale ne vždycky. Tyhle cookies nám umožňují porozumět, jak návštěvníci používají náš web, abychom mohli služby na webu vylepšovat a rozvíjet. Statistiky se sbírají anonymně pomocí služeb Google Analytics.

Pokud se chcete dozvědět víc, jak přistupujeme k ochraně vašich informací, mrkněte na GDPR.

GDPR

Máme radost, že jste nás navštívili na našich stránkách kokoza.cz. Bereme ochranu vašich soukromých údajů vážně a chtěli bychom, abyste se při návštěvě našich internetových stránek cítili dobře. Ochrana vašeho soukromí při zpracování osobních údajů je pro nás důležitou záležitostí, kterou při našich obchodních procesech bereme na zřetel. Osobní údaje, které jsou získávány během návštěvy našich webových stránek, zpracováváme v souladu se Zákonem č. 110/2019 O zpracování osobních údajů. Takto získané osobní údaje budou naší společností jako správcem osobních údajů použity jen k účelům a za podmínek stanovených v těchto Podmínkách. My zodpovídáme za jejich ochranu a zabezpečení. Seznamte se, prosím, s ochranou osobních údajů, zásadami a právy, které máte v souvislosti s GDPR (Nařízení o ochraně osobních údajů)

Bezpečnost

Kokoza přijímá technická a organizační bezpečnostní opatření, aby chránila u nás vedené údaje proti manipulaci, ztrátě, zničení a zásahu nepovolaných osob. Naše bezpečnostní opatření se s vývojem technologií neustále zlepšují.

Právo na informace

Na požádání vám podle možnosti obratem a písemně oznámíme, zda a jaké osobní údaje máme o vás zaznamenané. Pokud by navzdory našim snahám o správnost údajů a aktuálnost byly zaznamenány nesprávné informace, na požádání je opravíme. Pokud máte otázky týkající se zpracování vašich osobních údajů, můžete je směřovat na info@kokoza.cz, kde vám jsme k dispozici nejen v případě žádosti o informace, ale i v případě podnětů nebo stížností. Prohlašujeme, že jako správce vašich osobních údajů splňujeme veškeré zákonné povinnosti vyžadované platnou legislativou, zejména zákonem o ochraně osobních údajů a GDPR, a tedy že: budeme zpracovávat vaše osobní údaje jen na základě platného právního důvodu, a to především oprávněného zájmu, plnění smlouvy, zákonné povinnosti či uděleného souhlasu, plníme dle článku 13 GDPR informační povinnost ještě před zahájením zpracování osobních údajů, umožníme vám a budeme vás podporovat v uplatňování a plnění vašich práv podle zákona o ochraně osobních údajů a GDPR.

Získávání a zpracovávání osobních údajů

Když navštívíte naše webové stránky, zaznamenají naše webové servery standardním způsobem IP adresu, která vám byla přidělena poskytovatelem internetových služeb, webovou stránku, z které nás navštívíte, webové stránky, které u nás navštívíte, a také datum a délku návštěvy. Osobní údaje se zaznamenají jen tehdy, když nám je poskytnete z vlastní vůle, například v rámci přihlášení na kurz, odběru newsletteru, nebo při uzavření smlouvy na našem eshopu: eshop.kokoza.cz.

Použití a postoupení osobních údajů

Přihlášením do našeho newsletteru souhlasíte se zasíláním pravidelných informací. Pracujeme jen s údaji a kontakty, které nám daly souhlas. Chceme vaše údaje použít k tomu, abychom vás mohli informovat o našich produktech a službách, případně zjistit váš názor na ně. Účast na takových akcích je samozřejmě dobrovolná. Pokud byste s nimi nesouhlasili, můžete nám to kdykoliv oznámit, abychom mohli údaje podle toho zablokovat.

Cookies

Kokoza používá cookies k tomu, aby mohl sledovat preference návštěvníků. Více o cookies: Cookies a vaše soukromí

Rozsah osobních údajů a účely zpracování

Zpracováváme osobní údaje, které nám svěříte sami, a to z následujících důvodů (pro naplnění těchto účelů):

  • poskytování služeb, plnění smlouvy vaše osobní údaje v rozsahu: e-mail, jméno, příjmení, telefon, adresu, datum narození, zdravotní stav nezbytně potřebujeme k realizaci kurzu/plnění smlouvy při objednávce na eshop.kokoza.cz
  • vedení účetnictví: Jste-li zákazníky, vaše osobní údaje (fakturační údaje) nezbytně potřebujeme, abychom vyhověli zákonné povinnosti pro vystavování a evidenci daňových dokladů.
  • zasílání newsletterů: Vaše osobní údaje (e-mail a jméno), na co klikáte v e-mailu a kdy je nejčastěji otevíráte, využíváme za účelem zasílání pravidelných informačních sdělení.
  • foto/video/audio dokumentace: Pokud vás vyfotíme na nějaké z našich akcí, tak si vaše osobní údaje si ponecháváme po dobu běhu promlčecích lhůt, pokud zákon nestanoví delší

dobu k jejich uchování nebo jsme v konkrétních případech neuvedli jinak. Souhlas s fotografováním a audio/video záznamem je řešen samostatně vždy na každé akci, kde vás upozorníme předem.

Předání osobních údajů třetím osobám

K vašim osobním údajům mají přístup naši spolupracovníci. Pro zajištění konkrétních zpracovatelských operací, které nedokážeme zajistit vlastními silami, využíváme služeb a aplikací zpracovatelů, kteří umí data ochránit ještě lépe než my a na dané zpracování se specializují. Jsou to poskytovatelé následujících platforem: Společnost Google LLC (G Suite), Facebook, Mailchimp, účetní firma Prodimo spol. s r.o., platforma mapotic.cz

Předávání dat mimo Evropskou unii

Veškeré zpracování osobních údajů bude prováděno na území EU.

Vaše práva v souvislosti s ochranou osobních údajů

V souvislosti s ochranou osobních údajů máte řadu práv. Pokud budete chtít některého z těchto práv využít, prosím, kontaktujte nás prostřednictvím e-mailu: info@kokoza.cz. Máte právo na informace, které je plněno již touto informační stránkou se zásadami zpracování osobních údajů. Díky právu na přístup nás můžete kdykoli vyzvat a my vám doložíme ve lhůtě 30 dní, jaké vaše osobní údaje zpracováváme a proč. Pokud se u vás něco změní nebo shledáte své osobní údaje neaktuální nebo neúplné, máte právo na doplnění a změnu osobních údajů.

Právo na omezení zpracování

Právo na omezení zpracování můžete využít, pokud se domníváte, že zpracováváme vaše nepřesné údaje, domníváte se, že provádíme zpracování nezákonně, ale nechcete všechny údaje smazat nebo pokud jste vznesl námitku proti zpracování. Omezit můžete rozsah osobních údajů nebo účelů zpracování. (Např. odhlášením z newsletteru omezujete účel zpracování pro zasílání obchodních sdělení.).

Právo na přenositelnost

Pokud byste chtěli své osobní údaje vzít a přenést k někomu jinému, budeme postupovat stejně jako při využití práva na přístup – jen s tím rozdílem, že vám informace dodáme ve strojově čitelné podobě. Tady potřebujeme/potřebuji alespoň 30 dní.

Právo na výmaz (být zapomenut)

Vaším dalším právem je právo na výmaz (být zapomenut). Nechceme na vás zapomenout, ale pokud si to budete přát, máte na to právo. V takovém případě vymažeme veškeré vaše osobní údaje z našeho systému i ze systému všech dílčích zpracovatelů a záloh. Na zajištění práva na výmaz potřebujeme 50 dní. V některých případech jsme vázáni zákonnou povinností, a např. musím evidovat vystavené daňové doklady po lhůtu stanovenou zákonem. V tomto případě tedy smažeme všechny takové osobní údaje, které nejsou vázány jiným zákonem. O dokončení výmazu vás budeme/budu informovat na e-mail.

Stížnost u Úřadu na ochranu osobních údajů

Pokud máte pocit, že s vašimi údaji nezacházíme v souladu se zákonem, máte právo se se svou stížností kdykoli obrátit na Úřad pro ochranu osobních údajů. Budeme moc rádi, pokud nejprve budete o tomto podezření informovat nás, abychom s tím mohli něco udělat a případné pochybení napravit.

Souhlas se zpracováním osobních údajů

Prohlášení poskytovatele služeb: Kokoza, o.p.s. se zavazuje plně respektovat důvěrný charakter Vašich osobních dat, která jsou zabezpečena proti neautorizovanému přístupu a chráněna proti zneužití. Údaje, které zadáváte v objednávce našich kurzů/produktů jsou nezbytné pro Vaši identifikaci jako kupujícího. Používáme je k realizaci celého obchodu, včetně nezbytných účetních operací, vystavení daňových dokladů, identifikaci Vašich bezhotovostních plateb a pro komunikaci s Vámi. Vaše detailní osobní data i údaje o nákupech jsou ukládány v databázi zabezpečené proti zneužití a nejsou poskytovány třetím stranám.